As the self-appointed quiz master, I've spent countless hours diving into the deepest, darkest corners of Halloween lore. I've researched everything from the ancient Celtic origins of Samhain to the modern-day spooky facts that pop up on social media. This isn't just a list of questions; it's a collection born from years of hosting, refining, and celebrating the spirit of the season through trivia.
You can do lots of fun activities on Halloween night, and this quiz is just one of them. Whether you're a casual fan or a horror movie aficionado, this quiz has something for everyone. If you want to see 75+ best Halloween trivia multiple choice with answers, keep reading!
75+ spooky Halloween quiz questions 🎃
Halloween is an excellent time to meet your friends or family. Probably you make lots of plans with them. Despite this, you might be looking for exciting and fun activities for Halloween, and a good Halloween quiz can be your answer. If you are out of any fresh ideas, you should definitely look at these spooky Halloween quiz questions and answers:
Popular Halloween quiz questions
You might assume that you know everything about Halloween. Yes, it is a great time for partying, but if you want to measure your knowledge about the topic, we can start with the basic and popular ones. Have a look at these popular Halloween quiz questions with multiple choices:
1. Exactly, when is Halloween?
a) 29th October
b) 30th October
c) 31st October
d) 1st November
Answer: 31st October
2. What is the name of the day following Halloween?
a) All Souls’ Day
b) All Saints’ Day
c) Christmas
d) Thanksgiving
Answer: All Saints’ Day
3. What country is the origin of Halloween?
a) United States
b) Germany
c) Ireland
d) Greece
Answer: Ireland
4. When was Halloween invented?
a) 2000 years ago
b) 1000 years ago
c) 500 years ago
d) 100 years ago
Answer: 2000 years ago
5. On what do pumpkins grow?
a) Vine
b) Root
c) Tuber
d) Leaf
Answer: Vine
6. When did trick-or-treat exist?
a) Medieval times
b) 1950s
c) 1980s
d) 1960s
Answer: Medieval times
7. Which of the following does NOT mean Halloween?
a) cycle of life
b) death
c) harvest
d) heaven
Answer: Heaven
8. What vegetables are vampires rumored to fear?
a) onion
b) apple
c) zucchini
d) garlic
Answer: Garlic

A popular Halloween quiz question
Halloween movie quiz questions
Watching scary movies is a perfect way to celebrate Halloween. Many horror films are created with Halloween themes, so you will find many opportunities if you want to watch a movie on Halloween night. If you test if you are good enough, share a Halloween movie quiz with your friends. Have a look at these scary trivia questions and answers related to the movie:
9. When was The Nightmare Before Christmas released?
a) 1992
b) 1993
c) 1994
d) 1995
Answer: 1993
10. Which member of the Addams family is Wednesday Addams?
a) daughter
b) mother
c) son
d) grandmother
Answer: Daughter
11. When was the first movie of Freddy Krueger?
a) 1984
b) 1994
c) 2004
d) 1974
Answer: 1984
12. In which movie does Freddy Krueger belong?
a) Friday the 13th
b) Nightmare on Elm Street
c) The Shining
d) Frankenstein
Answer: Nightmare on Elm Street
13. Who is the author of the famous movie character Frankenstein?
a) J.K. Rowling
b) Virginia Woolf
c) Mary Shelley
d) Percy Shelley
Answer: Mary Shelley
14. Who is the author of the famous movie character Dracula?
a) Oscar Wilde
b) Edgar Allen Poe
c) Bram Stoker
d) Mary Wollstonecraft
Answer: Bram Stoker
15. When was Beetlejuice released?
a) 1977
b) 1988
c) 1999
d) 1966
Answer: 1988
16. Which of the following is NOT a character from Beetlejuice?
a) Lydia
b) Barbara
c) Tom
d) Otho
Answer: Tom
17. Who plates Edward Scissorhands?
a) Brad Pitt
b) Leonardo DiCaprio
c) Tom Cruise
d) Johnny Depp
Answer: Johnny Depp

A quiz question about Halloween movies
Halloween food and drink quiz questions
Trick or treat? We are sure that you prefer a treat. Candies and other Halloween-themed foods are one of the tastiest parts of Halloween. If you want to play trick or treat, ask each other! In this section, you will see Halloween trivia questions and answers, multiple choice about food and drink:
18. What is known as the chicken feed?
a) candy corn
b) egg
c) seed
d) nugget
Answer: Candy corn
19. Which of the following candies is the most popular Halloween candy in the USA?
a) Snickers
b) Reese’s
c) M&Ms
d) Kinder
Answer: Reese's
20. What colors of pumpkin do not exist?
a) green
b) yellow
c) purple
d) orange
Answer: Purple
21. What is the famous drink of Starbucks in October?
a) Iced Pumpkin Latte
b) Hot Pumpkin Latte
c) Pumpkin Spice Latte
d) Hot Chocolate
Answer: Pumpkin Spice Latte
22. Which one of them is NOT a famous Halloween dessert?
a) Apple bread
b) Caramel corn
c) Strawberry cake
d) Ghost cookies
Answer: Strawberry cake
23. Which of them is NOT Halloween food?
a) Caramel apple
b) Roasted turkey
c) Pumpkin pie
d) Ghost cookies
Answer: Roasted turkey
24. What dessert is a classic part of a Halloween meal, often made with the main symbol of the holiday?
a) Halloween cookies
b) Pumpkin pie
c) Apple pie
d) Caramel pasta
Answer: Pumpkin pie
25. What popular Halloween tradition involves people giving out small, individually wrapped candies?
a) Apple bobbing
b) Trick-or-treating
c) Hayrides
d) Corn maze
Answer: Trick-or-treating

A quiz question about Halloween food
Halloween music and book quiz questions
Everybody loves dancing to Halloween music in their Halloween costume with their friends, right? Halloween music is also a good concept to have fun at your Halloween parties. Apart from the music, boo is a perfect topic to assess your Halloween knowledge. If you believe that, answer each of them. Here are Halloween quiz questions about music & books:
26. Who does “Ghost Town” belong to?
a) The Specials
b) The Who
c) The Clash
d) The Beatles
Answer: The Specials
27. Which Michael Jackson clip had zombies?
a) Thriller
b) Smooth criminal
c) Bad
d) Billie Jean
Answer: Thriller
28. Which one is NOT a Stephen King work?
a) Fairy Tale
b) The Green Mile
c) 1508
d) Misery
Answer: 1508
29. Who does “Somebody’s Watching Me” belong to?
a) David Bowie
b) Rockwell
c) Queen
d) The Cure
Answer: Rockwell
30. What is Hallow Eve about?
a) On the 18th birthday of her daughter, the mother’s family gives her the power of a witch
b) A horrifying murder of a young woman by a serial killer
c) Mysterious chains of events experienced in a haunted house
d) Rebirth of an old mummy and killing people
Answer: On the 18th birthday of her daughter, the mother’s family gives her the power of a witch
31. When did Count Dracula first appear?
a) 1897
b) 1987
c) 1789
d) 1997
Answer: 1897
32. What was E.T.’s real name?
a) Mark
b) Zerk
c) Steve
d) Tim
Answer: Zerk
33. On Psycho, what was the name of the screaming lady?
a) Lila
b) Caroline
c) Marion
d) Maria
Answer: Marion

A quiz question about a Halloween movie
Halloween quiz questions for children
Children get really excited every Halloween, don’t they? They love collecting candies by doing “trick or treat” and having a fun time with their friends. However, moms and dads will love this easy Halloween quiz made for children because it is a super-fun activity for them. So, dear parents/teachers, here are the children's Halloween quiz questions and answers:
34. What is the symbol of Halloween?
a) Black horse
b) Black snake
c) Black cat
d) Black dog
Answer: Black cat
35. What is Dr. Frankenstein’s first name?
a) Victor
b) Will
c) Thomas
d) Dan
Answer: Victor
36. What was the most popular Halloween costume for kids in 2023?
a) Barbie
b) Superman
c) Spiderman
d) Deadpool
Answer: Barbie
37. Who is not a new friend in Spooky Buddies?
a) Pip
b) Warwick
c) Zelda
d) Skip
Answer: Skip
38. Who was the girl that Edward Scissorhands fell in love with?
a) Kim
b) Peg
c) Joyce
d) Marge
Answer: Kim
39. Who was the owner of Hotel Transylvania?
a) Mavis
b) Count Dracula
c) Griffin
d) Wanda
Answer: Count Dracula
40. Which of them is NOT a popular Halloween decoration?
a) bats
b) pumpkins
c) flowers
d) spiders
Answer: Flowers
41. When is Halloween exactly?
a) 31.10
b) 30.10
c) 29.10
d) 28.10
Answer: 31.10

A Halloween quiz question for kids
Halloween quiz for adults
Leave the ghost costumes and pumpkin facts to the kids. This section is packed with a mix of tricky trivia and obscure facts, from classic horror films to a Halloween history quiz. Challenge your friends to find out who has the most spooky smarts. So, if you need them, you need to have a look at these Halloween quiz questions for adults:
42. Which of the following is NOT associated with Halloween?
a) pond
b) cobweb
c) spider
d) bugs
Answer: Pond
43. What is the proper name for a pumpkin face?
a) Jack Sprat
b) Jack-o’-Sprat
c) Jack-o'-lantern
d) Jack Lantern
Answer: Jack-o’-lantern
44. What do pumpkins symbolize in Halloween?
a) To welcome trick-or-treaters
b) To celebrate the spirit of the dead
c) To scare people in general
d) To celebrate All Saints’ Day
Answer: To celebrate the spirit of the dead
45. What are the two colors associated with Halloween?
a) Black and White
b) Orange and Brown
c) Red and Black
d) Orange and Yellow
Answer: Black and Orange
46. Why are costumes worn on Halloween?
a) To hide from the evil spirits and ghosts
b) To impress a fellow mate
c) To scare young children
d) To part better
Answer: To hide from the evil spirits and ghosts
47. What animal is not related to Halloween?
a) Bat
b) Owl
c) Deer
d) Spider
Answer: Deer
48. What is prohibited on Halloween in Hollywood?
a) Silly string
b) Pumpkins
c) Animal costumes
d) Dressing animals
Answer: Silly string
49. What costume is often seen as a “last-minute” choice because it only requires a white sheet?
a) Clown
b) Witch
c) Zombie
d) Ghost
Answer: Ghost
50. Which group of people given above started Halloween?
a) Celts
b) Romans
c) Greeks
d) Americans
Answer: Celts

A Halloween quiz question for adults
Halloween pub quiz questions
A good Halloween pub quiz can turn any gathering into a friendly competition. This set of questions challenges your knowledge of spooky history, iconic monsters, and pop culture to see who reigns supreme. Get ready to test your wits and claim the title of Halloween trivia master.
51. What is the name of the ancient Celtic festival that is considered the origin of Halloween?
Answer: Samhain
52. Before pumpkins, what vegetables did the Irish and Scots carve to make lanterns?
Answer: Turnips
53. In which country is it considered good luck to find a spider on Halloween?
Answer: England
54. In ancient traditions, what did people believe would happen if they wore their clothes inside out and walked backward on Halloween?
Answer: They would see a witch
55. What Catholic holiday, celebrated on November 1st, is the origin of the term "Halloween"?
Answer: All Saints' Day (or All Hallows' Day)
56. The practice of "souling" involved the poor going door-to-door in exchange for what?
Answer: Prayer (for the souls of the deceased)
57. What is the specific phobia of Halloween called?
Answer: Samhainophobia
58. According to superstition, if you see a bat on Halloween night, it means your house is...
Answer: Haunted
59. What is the monster Frankenstein's first name?
Answer: He does not have one.
60. In the movie A Nightmare on Elm Street, what is Freddy Krueger's signature weapon?
Answer: A glove with razor blades
61. What famous magician died on Halloween in 1926?
Answer: Harry Houdini
62. What fictional location is Dracula's castle in?
Answer: Transylvania
63. In the film The Exorcist, what is the name of the demon that possesses the young girl, Regan?
Answer: Pazuzu
64. Which classic movie monster wears a mask of a "Star Trek" character, William Shatner as Captain Kirk?
Answer: Michael Myers (from the movie Halloween)
65. What movie serial killer is said to have a statue at the bottom of a lake?
Answer: Jason Voorhees (from Friday the 13th)
66. In Beetlejuice, what is the name of the handbook for the recently deceased?
Answer: The Handbook for the Recently Deceased
67. What popular Halloween song was once banned by the BBC for being "too morbid"?
Answer: "Monster Mash"
68. In the Peanuts Halloween special, what name does Linus hope to see rise from the pumpkin patch?
Answer: The Great Pumpkin
69. In which US state is it illegal to dress up as a priest or nun for Halloween?
Answer: Alabama
70. What is a "ghost pumpkin" also known as?
Answer: A white pumpkin
71. What brand of candy was originally marketed as "Chicken Feed" in the early 1900s?
Answer: Candy corn
72. On average, how many calories does the average trick-or-treater collect in their candy bag?
Answer: Around 11,000 calories
73. What is the name of the clown in Stephen King's novel It?
Answer: Pennywise
74. Which horror movie was the first to show a toilet on screen?
Answer: Psycho
75. In the movie The Nightmare Before Christmas, what is Jack Skellington's title?
Answer: The Pumpkin King

A Halloween pub quiz question example
How to create a free Halloween quiz with forms.app
For Halloween, you have lots of different types of quizzes that you can share with people. You can assess your knowledge about Halloween with fun and interesting questions, or even decide what to be for Halloween. Want to make your own Halloween quiz like this? Try our free quiz maker.
1. Create a forms.app account

Register or login to your forms.app account
The first thing to do is to create a forms.app account. Create your account within seconds ;however, if you would like to, log in via your Google or Apple accounts.
2. Generate with AI, choose a template, or start from scratch

Choose a starting point to create your quiz
After logging in, simply start by generating with AI. This way, you can get your quiz in seconds. However, if you need pre-made online quiz forms, choose a template and make changes to it. Starting from scratch is also a good option for you if you want to decide on everything.
💡 Editor’s note: From experience, investing time in creating a spooky and visually consistent layout isn't just a suggestion; it's the key to making the quiz an immersive and memorable event that keeps players engaged from start to finish.
3. Add your Halloween quiz questions

Add questions to your quiz
In this step, add the Halloween quiz questions you would like to share with people. Since the questions are the most important part of the quiz, you should pay more attention. You may not want to add too many questions because it might bore people.
💡 Editor’s note: An experienced quiz maker knows the most crucial first step is to know your audience. You must tailor your questions and content specifically for your target, as a quiz for adults is completely different from one for children.
4. Preview & share

Share your Halloween quiz with others
After checking your quiz to prevent any minor or major mistakes, share your Halloween quiz with your friends or family and enjoy your Halloween night. Moreover, do not forget to embed the quiz on your website as you wish!
💡 Editor’s note: For me, a final review is non-negotiable before sharing. Catching even minor mistakes, like a typo or a formatting error, shows professionalism and ensures a smooth, enjoyable experience for everyone playing.
Further resources for creating Halloween quiz questions
If you are looking for a way to create your own quiz questions for Halloween, you need to understand the spirit of Halloween, how it came to be, and how it evolved. Below, you can find helpful articles to learn about Halloween facts, history, and more.
Final words
In short, Halloween is one of the most fun nights that we celebrate each year. It is a perfect day to have a party and a great time with your people. To make it more fun, exciting, and interesting, we have collected 75+ fun Halloween quiz questions to share with your loved ones.
👻 Happy and spooky Halloween! 🎃